Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

MIÉRT PARA AZ IDŐUTAZÁS?


A tudósok szerint az időutazáshoz csak fénysebesség meg elképesztő energia kellene, amelyek még nem állnak a rendelkezésünkre. De vajon milyen veszélyek fenyegetnének minket a téren és időn átívelő trip során?  

Találkozhatsz önmagaddal

Az időutazás nem is olyan elszállt elmélet, mint elsőre gondolnád. Az ausztrál Queensland Egyetem tudósai egy 2015-ös kísérletben bebizonyították, hogy az apró fényrészecskék, a fotonok át tudnak ugrani egy féregjáraton, és képesek kapcsolatba lépni önmaguk korábbi változatával, ami elég ijesztő.Mi lenne, ha ez veled is megtörténne? Egy időutazós kalanddal alaposan összezavarnád a saját múltad, mint Marty McFly. A srác a múltban találkozott szülei tini változatával. Az édesanyja az apja helyett beleszeretett Martyba, ezért veszélybe került az a lehetőség, hogy a jövőben Marty egyáltalán megszülessen. Kezdett eltűnni az idővonalból:Szóval jobb, ha nem akarod megbolygatni a téridőt, mert a saját létezésed is veszélybe kerülhet!  

Nem jutnál ki a fekete lyukból

A tudósok szerint az időutazáshoz egy fekete lyukban lévő féregjáratra lenne szükséged. Ebből viszont az következik, hogy az időutazáshoz fejest kellene ugranod egy fekete lyukba, ami teljes képtelenség. A fekete lyuk bolygókat eszik reggelire, semmi sem menekülhet előle. Már ez a látvány is elég rémisztő lenne az űrben:Onnan ugyanis még a fény sem tud kijutni, ahogyan te sem. Megszűnnél embernek lenni, mert széttépne a gravitáció. A fekete lyukak belsejében emberi ésszel felfoghatatlan gravitációs erők működnek. A tudósok szerint minden lyuk közepén lüktet szingularitás, egy ellenállhatatlan vonzerejű apró tömegközéppont, amely mindent felfal, apró fonalakra szedi (spagettizálja) az anyagot. Így szippantana be:Emberként jutnál be, ám szemmel láthatatlan apró részecskékké válnál odabent. Sosem lennél többé önmagad, így nem tudnál utazni az időben.

Talán jobb belenyugodni abba, hogy a téridő törvényeivel nem érdemes packázni, és maradjunk csak a saját időnkben, mert az idővonal összekutyulása akár az emberiség végét is jelenthetné.  

Ha a kvantumfizikusok megoldják valaha, egy hipererős gravitáció mellett akár pár évvel ezelőtti bulikba is visszamehetnél. A múltnál azonban mindig izgalmasabb a jövő. Keress minden korábbit felülmúló bulikat a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->