Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

MILYEN HARCOS SZUNNYAD BENNED?


A Krav Maga és a Ninjutsu nem viccel: az izraeli hadsereg kemény tripje megtanít a túlélésre, a távol-keleti diszciplína pedig a rejtőzködés és a lopakodás furmányos trükkjeivel hangol rá a szamurájhagyományokra. Vagy inkább a békésebb harcművészet felé hajlasz? Találd meg a test, a lélek és az elme egyensúlyát a Tai Chivel, pörgesd a maximumra a koncentrációdat az Aikidóval, vagy add át magad Dél-Amerika ritmusainak a capoeirával, ami egyszerre tánc és küzdelem.  

Találékony túlélés Ninjutsuval

Megdobnak egy kővel, te meg visszalősz egy aknavetővel? Biztos, hogy az erőszakra csak durva agresszió lehet a válasz? A Ninjutsu szerint nem, mert ez gonoszabbá teszi a harcos személyiségét, ami ezáltal nem fejlődik, hanem hanyatlik. A Ninjutsu lényege az, hogy ne csak megvédd magad a húzós helyzetekben, hanem a gyakorlatok elsajátításával jobb emberré és harcossá válj.

A Ninjutsu a minden áron való túlélésről szól, de emellett fejleszti az egész személyiséged, a találékonyságod és a kreativitásodat is.A módszer a test természetes reflexeire épül, és bármilyen kezed ügyébe kerülő tárggyal képes leszel megvédeni magad. Nemcsak fizikai gyakorlatokból áll, még a lelkedet is acélosabbá teszi, hogy minden szempontból felkészítsen a váratlan támadások kivédésére. Megtanít a legfontosabb önvédelmi fortélyokra, miközben az az alapgondolata, hogy az összes kihívást jelentő szitut erőszak nélkül oldd meg.

Tai Chi: találd meg a belső békéd!

Napjaink egyik legpusztítóbb betegsége a stressz, de a Tai Chi mozgásrendszer hatékonyabb, mint egy raklap nyugtató.

A kínaiak szerint mindenkiben ott pezseg a chi, a belső életenergia. A Tai Chi gyakorlatai tökéletesítik tested energiaáramlását, ami jótékony hatással van szervezeted működésére. A Tai Chi energetizál és ellazít a feszültebb időszakokban. Fejleszti a koordinációdat, pengeéles koncentrációt ad, ráadásul élénkíti a vérkeringésedet és egészségesebbé teszi a tartásodat is. A megfelelő légzés elsajátítása szintén fontos, mert csakis ezzel kerülhetsz kellően könnyed és ellazult állapotba.A Tai Chi megnyugtatja a testet és az elmét, folyamatos gyakorlásával pedig eljuthatsz a belső békéhez, ami különösen jól jön a vizsgaidőszakban, vagy bármilyen embert próbáló helyzetben.  

Krav Maga: a furmányos reagálás kalandja

Mit csinálsz, ha felbukkan előtted egy fegyveres, késes vagy botos támadó? Minél ravaszabbul és váratlanabbul reagálsz, annál nagyobb esélyed lesz arra, hogy sértetlenül kerülj ki a helyzetből.Ehhez persze kell egy kis Krav Maga, ami a testet és az elmét is felkészíti a legélesebb kihívások leküzdésére. Ez a harcmód nemcsak a fizikai védőösztönöd stimulálja, hanem agyafúrtabbá teszi a gondolkodásodat, hogy még hatékonyabban és fortélyosabban reagálhass az összes szellemi feladatra is.

A Krav Maga Lichtenfeld Imre zseniális harcművész módszere arra, hogyan használd legyőzhetetlen fegyverként a tested, így egy nálad erősebb támadóval is felveheted a versenyt. A Krav Maga élesebbé teszi a figyelmed, mert egyből rájössz majd, mikor vagy igazi vészhelyzetben, és azonnal beugrik, miként kell reagálnod az adott fenyegetésre olyan leleményességgel, ahogyan azt egy képzett izraeli katona tenné.

A Krav Maga magabiztosabbá és ügyesebbé tesz, mert ezekkel a trükkökkel mindenhol biztonságban érzed majd magad.  

Tudsz egyszerre harcolni és táncolni?

A lágy és kemény mozgások zseniális ötvözete, a capoiera szerint simán! A brazil autentikus hangszerek még színesebbé teszik ezt a hangulatos, játékos, pörgős és táncos harcművészetet, amellyel mindenki közelebb kerülhet a külső és belső szabadságához. A szabadság ugyanis különösen fontos szerepet játszik a capoierában, hiszen a kitalálói azok a Brazíliába hurcolt afrikai rabszolgák voltak, akik ezzel védekeztek a rabszolgatartóik kegyetlenségei ellen.

A capoierától magabiztos szintre emelheted az egyensúly- és ritmusérzékedet, és többet fogsz mosolyogni, pozitívabb lesz az életszemléleted is. A capoiera nemcsak éneklős-táncos lazulás, hanem egyúttal izgalmas bepillantás egy új kultúrába.  Aikido: a belső fejlődés harcművészete

Az Aikido ősi mestere, Ueshiba sensei egy szép napon ráébredt, hogy az igazi harcművészet (a Budó) nem a pusztításról szól, hanem a békéről és a kiegyensúlyozottságról. Az Aikido harcosa nem azzal válik nemesebbé, hogy mindenkit legyőz a környezetében. Ennek a sportnak inkább az a célja, hogy a személyiséged minél nyugodtabbá váljon, és közelebb kerülj a testi és szellemi fejlődéshez.Az Aikido egyik kulcsgondolata, hogy a gyakorlatokban a szellemi finomhangolás a legfontosabb, mert így tudod majd idővel legyőzni saját magad, ezáltal szembesülhetsz a legbelsőbb feszültségeiddel. Az Aikidóban nem egy külső ellenséggel veszed fel a küzdelmet, hanem a hibáid javítására, a személyiséged fejlesztésére koncentrálsz. Ez a külső és belső szabadság harcművészete, amit neked is élmény lesz kipróbálni.  

Holnaptól elmélyülsz a harcművészetekben? Hajrá, de a gyakorlás közben se feledkezz meg a lazulásról! Találj szuper programokat a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->