Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Milyen stílusú az otthonod?


Akárcsak a divatban, a lakberendezésben is minden évben megjelennek bizonyos trendek, amiket természetesen képtelenség ilyen ütemben követni. Ráadásul felesleges is, hiszen a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban, nem pedig az, hogy magazinba illő legyen! Összegyűjtöttük a stílusirányzatokat, amelyekből mindenki ki tudja magának választani azt, amelyik leginkább otthonos a számára!

1. A minimalista
Itt nincs helye a rendetlenségnek, a polcokra felhalmozott apróságoknak és a rózsamintás tapétának! A kevesebb több elvét követve alig lehet kiegészítőkkel találkozni, a minimalista ember kedvenc színei pedig a fekete és a fehér.

2.  Az afrikai
Az afrikai stílus épp az előző ellentéte. Az elmúlt években igen népszerű lett az állatmintás (párducmintás, zebracsíkos, tigrismintás stb.) textil és ezzel az afrikai stílus is. Meleg, sárgás falszínek, barna bútorok és persze afrikai kiegészítők, maszkok jellemzik ezt az otthont.

3. A férfias
Elég hasonló a minimalista stílushoz, azonban itt minden szobában fellelhető egy-két kütyü, hatalmas televízió... A színek nem jellemzőek, az elegáns fekete-fehér uralkodik.

4. Vidám virágos
Ha ilyen stílusú otthont szeretnél magadnak, bátran használd a vidám és élénk mintákat! Ne fogd vissza magad, legyen minden virágos!

5. Tudor stílus
Kicsit menjünk vissza a múltba, egészen a Tudor-házig. Az úgynevezett Tudor-stílus az építészetben a késő gótika és reneszánsz elemeit ötvözi, amely nem jellemző hazánkra, inkább Angliában és Franciaországban lehet ilyen házakkal találkozni. Lakásbelsőknél a fa kiemelt használata jellemzi, amellyel mély, sötét, titokzatos zugokat hoznak létre. Az ilyen stílusú lakásban körbenézve a nemes luxus érzete uralkodik.

6. Mediterrán
Mintha soha nem menne le a Nap a lakásban! Körbenézve azonnal eszünkbe jut a görög tengerpart, ahol a napfény és a tenger uralkodik, az otthonban pedig a sárga és a kék színek.

7. Indiai stílus
Színek, minták, textilek minden mennyiségben!

8. Tengerész
Kék, fehér és piros színek, meleg fa és tengerész motívumok. Igen divatos manapság ez az irányzat, ezért nem nehéz horgonyos vagy hajós kiegészítőkhöz jutni.

9. Shabby Chic
A szobákban a fehér az uralkodó szín, amit pasztellel tökéletesen ki lehet egészíteni, illetve néhány kopottas bútorral és csipkével.

10. Modern
Ha modern otthonra vágysz, akkor először is válassz magadnak valamilyen élénk színt, például a sárgát. Majd válassz egyenes, feszes vonalú bútorokat, némi fémes vagy fényes hatással.

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->