Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Mire figyelj az állásinterjún?


Az első beszélgetéseket egy állásért akár tanulópénznek is fel lehet fogni, ugyanis ebben az esetben kiemelten érvényes a mondás, gyakorlás teszi a mestert. Az állásinterjú valódi stresszhelyzetet jelent, főleg ha az embernek nagy szüksége van a munkára, vagy álmai állásáról van szó. Nem árt amennyire csak lehetséges felkészülni a találkozóra, ezért segítünk néhány tippel, hogy mire figyelj oda!

1. Nézz utána a cég múltjának, ahova jelentkezel! – Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor pár mondat után kiderül, hogy a jelöltnek fogalma sincs arról, hogy hova jelentkezett, milyen fejlődésen ment keresztül a cég és hol tart most. Borítékolható a sikertelen állásinterjú.

2. Gondold át, hogy miért lennél jó választás az állásra! – Ha Te magad nem tudod, hogy miben vagy erős, mivel tudnál hozzájárulni leendő munkahelyed sikeréhez és fejlődéséhez, akkor az, aki veled szemben ül a beszélgetésen, honnan tudná?! Biztosan meg fogják kérdezni, hogy milyennek látod a vállalatot jelenleg és min változtatnál, ha ott dolgoznál, úgyhogy az erre adott válaszodat gondold át előre!

3. Öltözeted, sminked és frizurád tükrözze azt, amilyen vagy és kelts jó benyomást! – Milyennek szeretnél látszani? Megbízható, jó munkaerőnek? Akkor ezt a külsődnek is tükröznie kell! Menj biztosra és hagyd otthon a pici szoknyát vagy az elnyúlt pólót, inkább legyél túl elegáns az interjún, mint alulöltözött.

4. Mindig tartsd a szemkontaktust! – Egy beszélgetés során nem csak arra figyel a HR-es vagy a leendő főnököd, hogy miket mondasz, hanem arra is, hogy hogyan mondod. Akinél az idegesség jele az, hogy képtelen belenézni a másik szemébe beszélgetés közben, az feltételezhetően egy éles munkahelyzetben is hasonlóan fog viselkedni, ráadásul sokkal meggyőzőbb leszel magabiztos tekintettel és egy kedves mosollyal az arcodon.

5. A beszélgetés végén ne rohanj el, sokat számítanak az utolsó pillanatok is! – Amikor véget ér az állásinterjú, akkor sokan kizökkennek az addigi koncentrált állapotból, de ekkor se kezdj el rágózni vagy szitkozódni amiért nem jön a lift. Ne rohanj el, inkább használd ki az időt arra, hogy kötetlen pár mondatot válts az interjúztatókkal, esetleg dicsérd meg az irodát és biztos, hogy kellemes „emléket” hagysz magad után.

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->