Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Ne temesd a halott embert!


Volt ő már álmodozó, elfuserált horror-rendező, halott ember, gengszterbőrbe bújt zsaru, gonzo újságíró, dealer, kalóz, csokigyáros, sőt éneklő borbély és bölcselkedő indián is. Ő Johnny Depp, aki júniusban tölti be a – kapaszkodj meg – 52. életévét. De mintha az utóbbi időkben jócskán megkopott volna a hajdan oly’ vibráló színészzseni játéka. Mi lesz veled, Johnny? Mindenki nyugodjon le, a Halott embert nem kell még temetni.

Hol kezdődött a hanyatlás? Sokan már a Disney aranytojást tojó tyúkját, a Karib-tenger kalózait sem tudták megbocsájtani Deppnek, másoknál a dalra fakadó, vérengző borbély, Sweeney Todd karaktere csapta ki a biztosítékot, de a mélyrepülés egyértelműen a tavalyi Transzcendens és az idei Mortdecai volt. De ne legyünk igazságtalanok, a legtöbb bukás nem Depp képességein múlt, ám a mérleg így is elég gyászos.

Jó néhány felejthető és számos borzasztó film után ma már szinte nosztalgiával gondolunk a színész olyan fergeteges alakításaira, mint amilyeneket az Ollókezű Edwardban, az Ed Woodban, a Halott emberben vagy épp a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben nyújtott. De vajon 52 évesen meg lehet-e újulni?

Idén szeptemberben kerül a mozikba Depp új filmje, a Black Mass, amiben az ezerarcú színész ezúttal Whitey Bulger, Boston egyik leghírhedtebb és legkegyetlenebb bűnözőjének bőrébe bújik. A valós történeten alapuló film előzetesei láttán azt mondhatjuk: Depp rendesen beletette magát a szerepbe, karakteres játékát pedig tovább erősíti a hihetetlenül lepattant külső, amit a film kedvéért öltött.

Persze a kopaszodó fejet, a ragyavert arcbőrt és a vizenyős tekintetet Depp játéka tölti meg olyan vérfagyasztó karakterrel, amitől azonnal görcsbe rándul a gyomrunk. Minden jel szerint tehát ez lesz Depp nagy visszatérése – mi legalábbis teljes erőből hisszük, hogy Hollywood egyik legtehetségesebb sztárja nem kerül a süllyesztőbe, hanem ismét képes lesz megújulni.

Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=CE3e3hGF2jc Stáb:

rendező: Scott Cooper
forgatókönyvíró: Scott Cooper
operatőr: Masanobu Takayanagi

Főbb szerepekben:
Dakota Johnson
Johnny Depp
Juno Temple
Benedict Cumberbatch
Sienna Miller    

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->