Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

NYARALJ FILLÉREKÉRT!


Nyugi, így sem kell halálra unnod magad a szobád hűvösében! Válassz egy apartmant a Balcsin, a Tisza-tónál vagy a Velencei-tónál, esetleg egy kulcsos házat is kibérelhetsz valamelyik eldugott erdőben, ha igazi nyugalomra vágysz.

Adunk pár ötletet, amikkel olcsón megúszhatod az idei nyaralást!

Tervezd meg a büdzsét!
Sokan hosszú hónapokig arra spórolnak, hogy elmehessenek nyaralni egy menő helyre.


Mi lenne, ha csavarnánk egyet a helyzeten, és a folyamatos kuporgatás helyett inkább úgy döntenél, hogy most olcsón úszod meg a nyaralást? Nem rakétatudomány, csak előre meg kell tervezni, mennyi pénzt akarsz fordítani a felmerülő költségekre.

Már az utazás előtt találd ki, nagyjából mennyi költőpénzt szánsz az útra, és később már ne térj el ettől a becsült büdzsétől. Add össze, mennyi lesz a vonat, a kaja, a szállás, a strandbelépő, és nem csúszol bele az ész nélküli költekezés csapdájába.

A célterepen is érdemes ilyen tudatosnak maradnod: például nem muszáj minden este méregdrága Michelin-csillagos étteremben vacsizni, a kisebb kajáldákban is felfedezheted a helyi finomságokat és egyben a helyi arcokat is!

Az is sokat segít a helyzeten, ha már indulás előtt kitalálod, mennyiért akarsz a családod tagjainak ajándékot venni, mert akkor ez sem okozhat váratlan kiadást. Még vagányabb, ha a százezredik klisés hűtőmágnes helyett összeállítasz a spanoknak vagy a családnak a nyaralós fényképekből egy saját montázst, mert ennek sokkal jobban fognak örülni.

Utazz olcsóbban!
Az előre gondolkodás az utazási költségek lefaragásában is meghozza a jutalmát.

Egy belföldi utazás során sem muszáj mindenáron a busz vagy a vonatot választani, mert ma már olcsóbban is megúszhatod. A neten léteznek olyan közös utazással foglalkozó oldalak, ahol szinte fillérekért is elvisznek valahová az utastársak.


Külföldi utazások esetében szintén érdemes körülnézni a neten: vannak már olyan fapados légitársaságok, ahol hónapokkal előre megveheted a jegyed, és emiatt már-már baráti áron tehetsz szert ezekre a ticketekre. Az is okos megoldás, ha az olyan jegykereső oldalakon, mint a liligo.com előre beállítod hova szeretnél utazni, és a vágyott repjegy árának csökkenésekor az oldal értesítő emailt küld, hogy jó áron vehess jegyet.

A drága hotel felesleges rongyrázás
Egyre többen gondolják ezt, mert az új városok felfedezése, a túrázás után csak aludni térnek haza a szállásukra.

Találd meg a szálláskeresésben az arany középutat! Ne csak egy 4-5 csillagos szállodában gondolkodj, egy kevésbé költséges szállás is lehet remek választás! Keress egy jó kis apartmant a strand vagy a kiválasztott tó közelében. Tervezz előre, mert az utolsó pillanatban már esélyed sem lesz arra, hogy lecsapj a legjobb szállásokra. Persze nem kell mindenáron a legolcsóbbat választani, mert akkor kifoghatsz egy olyan kecót, ami tele van pókokkal, és lehet, hogy a legforróbb éjszakákon még szúnyoghálójuk sem lesz, ami elválasztana a vérszívóktól. Inkább válassz egy átlagos árú szállást, ahol tényleg jól érezheted magad.

Ha már így belejöttél a takarékoskodásba, akkor a világért se hagyd abba! Keress egy ingyenes bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->