Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

PÖRGESD FEL A NYELVTANULÁST!


Ezerszer nekifutottál már egy menő vagy hasznos idegen nyelvnek, mégis úgy érzed, hogy fényévekre vagy a nyelvvizsgától? Akkor ideje változtatni, és kipróbálni néhány új módszert, amelyek magasabb szintre emelik a nyelvtudásodat!

Alakíts ki egy mindennapi tanulási rutint, amit fáradtan is tudsz tartani. Gondolkodj minél több helyzetben az adott nyelven, címkézd a szobádban lévő tárgyakat, és lehetőség szerint nézz más nyelven filmeket! Ne parázz a hibás kiejtéstől, és keress külföldi barátokat, akikkel csak idegen nyelven beszélhetsz!
Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy közelebb kerülj a nyelvvizsgához!

Lazulj és tanulj!
Az igazi tanulás nemcsak arról szól, hogy órákon át egy tankönyv fölött görnyedsz a nyelvtani szabályokat meg a szavakat magolva (kérdés, ki képes egyáltalán egy ilyen módszerrel mélyebben megtanulni valamit). Olvass el inkább pár gyerekkönyvet, ütős képregényt angolul, és a kedvenc sorozataidat is angol felirattal nézd, hogy minél több kiejtés és jelentés rögzüljön az agyadban szórakozás közben. Szintén jó kiindulópont a tanulás felpörgetéséhez, ha angol nyelvűre állítod a mobilodat, a következő lépésben pedig letöltheted a telódra az Ankit vagy a Duolingót.

Szóval…Kezdd 50 szóval! 
Maradj a valóság talaján, és ne tűzz ki magadnak teljesíthetetlen célokat. Felesleges a nyelvkönyvek végén lévő, több ezer szót tartalmazó listával kezdeni a nyelvtanulást, mert ezek a kifejezések sokkal nehezebben maradnak meg a fejünkben, ha nem egy mondatban, használat közben találkozunk velük, hanem az összefüggésből kiragadva kell bevésni őket az agyunkba.

A profik szerint jóval hatékonyabb módszer az, ha egyszerre csak maximum 50 szót tanulsz meg.Apránként elkezdheted használni ezeket a kifejezéseket, és lépésenként haladva ismerkedj meg az 50 szó nyelvtani összefüggéseivel. 

Gondolkodj mindig az adott nyelven!
Elisabeth Buffard, egy 27 éve angolt tanító hölgy szerint a sikeres tanulót a sikertelentől csak egyetlen dolog különbözteti meg: a következetesség. A nyelvtanulásod csak akkor lesz nyerő, ha olyan szervesen beépül a mindennapjaidba, hogy akkor is be tudod tartani, ha megfáztál, vagy alaposan kimerültél a suliban.

Ügyes módszer lehet a nyelvvizsga előtti hetekben felcímkézni az otthonod berendezési tárgyait, hogy ezzel is serkentsd az agyad idegen nyelvű aktiválását.Ha állandóan angolul látsz mindent, akkor egy idő után az agyad is úgy dönt, hogy érdemes megjegyezni ezeket az infókat.

Bónusz tipp: Ne agyalj állandóan a helyes megfogalmazáson! Előfordulhat, hogy az utcán egy külföldi kérdez tőled valamit, és nem fog kiakadni azon, ha nem tökéletes a nyelvtanod. Azt is értékelni fogja, hogy a saját nyelvén igyekszel választ adni neki! Bátran szólalj meg minden adódó helyzetben, mert az ilyen beszélgetések felpörgetik a fejlődésed, és később még nagyobb önbizalommal vállalsz majd be pár mondatot hasonló szituban. 

Keress olyanokat a környezetedben, akik anyanyelvi szinten nyomják az általad kiválasztott nyelvet, és még nagyobb iramban turbózhatod fel a nyelvtudásod. Legyen idegen nyelvű levelezőtársad vagy chatpartnered. Így új barátokat is szerezhetsz, plusz jobban összehangolódhatsz a kiszemelt nyelvvel!

Ezek után azon se lepődj meg, ha egy idő után angolul fogsz álmodni, és a nyelvvizsgán sem fogsz parázni!

Világbajnok önbizalmad lett, és hamarosan belevágsz a nyelvvizsgába? A nagy tanulás közben szakíts időt egy fergeteges bulira! Csekkold az ingyenes programokat a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->