Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztráció



elfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Repair Cafe Hungary


Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy létezik olyan közösségi kávéház, ahol magad javíthatod meg, ami otthon elromlott. Ráadásul, mindezt jó hangulatban, szakemberek segítségével teheted! Nem kell mindig lecserélni a régit, sokszor elég egy kis törődés és szerelés a további működéshez!

Ha szeretnéd ingyen megjavítani az elromlott kütyüidet, esetleg egy segítőkész közösség tagja lenni, akkor nem kell mást tenned, mint figyelni a Repair Cafe Facebook oldalát, és elmenni az általuk meghirdetett eseményekre.

A kezdeményezés Hollandiából indult 2009-ben, de mára már több Repair Cafe is létrejött Európában és Amerikában is.

Manapság nagyon kevés szerviz foglalkozik apró javításokkal, és gyakran többe kerül a szerelés díja, mintha vennénk egy új készüléket. Ráadásul a modern gyártástechnológiák sem segítik a javíthatóságot, a gyártók inkább a cserét ösztönzik, mint a javítást - még a nyilvánvaló környezeti terhelés és felesleges fogyasztásösztönzés ellenére is.

E kedvezőtlen trendek hatását mérsékli a Repair Cafe kezdeményezés, ami egy közösségi találkozóhely. Nem mások javítják meg a cuccaidat helyetted, neked kell, de kapsz hozzá szakmai segítséget, sőt, néhány alkatrész is (például rugók, vezetékek) a rendelkezésedre áll. A szakértői segítség mellett arról is kapsz információt, hogy a drágább alkatrészeket honnan tudod beszerezni, ha szükség van rá.



„Szeretjük, ha előre tudjuk, hogy milyen problémával jön valaki, mert a szerelő is fel tud készülni szerszámok tekintetében, illetve be lehet szerezni előre alkatrészt, ha már a távolból is egyértelmű, hogy mi a hiba. Eddig az F2 Klub volt a fix helyszínünk, a Fadrusz utcában, de ennek a helynek a sorsa kétséges, szimplán anyagi okokból. De jelenleg nem is feltétlen cél a fix helyszín, sokkal fontosabbnak tartanánk azt, hogy a vállalkozó szelleműek belevágjanak a saját lakóhelyükön egy önálló Repair Caféba.”- mondja Galla-Korodiny Vanda, a közösség egyik alapítója.

 

Ha a szervizdíjakon kívül a szórakozáson is spórolnál, akkor nézz körül a FUNDER-en, ahol rengeteg ingyenes program vár rád! Sőt, most már Facebook oldalunkon is értesülhetsz napi programajánlókról!  




kép:http://make125.org/wordpress/wp-content/uploads/2015/03/we-can-repair-it1.jpg  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkereső



jún


-->