Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Street Workout


Mik az előnyei a manapság egyre népszerűbb Street Workoutnak? Hát először is az, hogy ingyen van, másodszor pedig, hogy szabad levegőn, csak a saját testedet használva edzhetsz! Nem beszélve arról, hogy hatékony és látványos is. Ha még több indokot szeretnél, hogy miért szeretik tömegesen ezt az újhullámos sportágat, olvasd el cikkünket!

„Edzeni akarok, bárhol, bármikor!” – erre az igényre jött létre az a szabad, saját testsúlyos edzésforma, modern nevén Street Workout, amely extrém tornagyakorlatokat jelent szabadtéri parkokban. Egy előnyös, látványos és teljesen ingyen igénybe vehető edzésmódszer mindenki számára. A műfaj, amely az USA-ból kiindulva mára már meghódította az egész világot, a calisthenics alapjait használva, bárhol elvégezhető edzést kínál akár egyedül, akár csoportosan.

A calisthenics, azaz a saját testsúllyal való edzés, az egyik legősibb edzésforma, ami létezik. Szerencsére egyre többen kezdik felismerni, hogy csodálatos dolog csak a saját súlyukat használva átmozgatni az izomcsoportokat. Olyan gyakorlatokból épül fel, mint a fekvőtámasz, a húzódzkodás, guggolás, stb., amelyekkel már mindenki találkozott élete folyamán, ha máshol nem is, testnevelés órán biztosan. A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből kis hazánk is elért már dobogós helyezést. Emellett világkupa sorozatokra is sor kerül minden évben, több helyszínen. Így az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát a sportág.

A legjobb, hogy az edzés során nem vagy beszorítva gépek közé, és úgy használod a testedet, ahogy a természet megteremtette. Ezt modern nevén funkcionális edzésnek is nevezik.

Van, aki napi rendszerességgel űzi, van, akinek életforma, és van, aki más edzésekkel karöltve, kiegészítésként építi be az életébe.

Egyik legnagyobb előnye, hogy a saját testünk mindig velünk van, és minimális eszköz szükséges hozzá. Nemtől, kortól és testsúlytól függetlenül elkezdhető, így mindenki a maga ritmusában fejlesztheti állóképességét, erőszintjét és hajlékonyságát, valamint erősítheti vele az inakat és az ízületeket is.

Ugye nem kérdés, hogy megtaláltad-e a tökéletes lehetőséget tested átmozgatására, bemelegítésére vagy sérülés utáni felépülésre! Szerintünk nem az, hiszen más sportok versenybe sem szállhatnak ezzel a sokoldalúan fejlesztő és változatos edzésformával, amelynek csak a képzelet szabhat határt.

Mire vársz még? Nézz utána a Street Workoutnak a FUNDER-es programajánlataink között és keresd az országszerte megtalálható parkokat!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->