Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

SZUPERHŐS VAGY ZOMBI KURZUS?


Megtanulnád a Star Trek klingon szavait, hogy közelebb kerülj a nyelvészethez? Láttál már olyan tanárt, aki a szuperhősök tulajdonságaiból vezeti le a modern fizikát? És milyen lehet az az előadás, ahol a zombik tömegmédiában betöltött szerepét elemzik? A cikk bemutat néhány különleges kurzust, amiket te is bevállalnál!

Nyelvészet a klingonokkal

A texasi egyetem egyik oktatója gondolt egy merészet, és a klingonok példájával mutatta be a nyelv és a társadalom kapcsolatát.A Star Trek világában élő klingonoknál minden a hódításról, a csaták kereséséről szól, így biztosan gyakran elhangzott a noH (háború) kifejezés.

Zombik a médiában

A University of Baltimore és a Columbia College Chicago egyetemi kurzust indított arról, hogyan jelennek meg az élőhalottak a videójátékokban és a filmekben.Jó hír, hogy élőként is lehetett jelentkezni, és senki sem tért vissza az előadásokról szürke, gyilkos szörnyként.

A szuperhősök fizikája
Hogyan válhatott láthatatlanná Wonder Woman repülőgépe? És mi lehet a tudományos háttere annak, hogy Superman repülni tud?A University of Canada (Irvine) egyik tanára, Michael Dennin a szuperhősök bemutatásával tanította a diákoknak a fizikát. A hallgatók az órákon nemcsak közelebb kerültek a tudományhoz, de a gondolkodásuk is sokkal kritikusabbá vált.

A magyar egyetemeken még nincsenek ilyen menő kurzusok, de ami késik, nem múlik! Addig is keress egy szuper bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->