Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Tanulj nyelvet a mobilodon!


Te és a mobilod elválaszthatatlanok vagytok? Akkor itt az ideje, hogy kapcsolatotok egy új szintre lépjen! Ahelyett, hogy utazás közben a legújabb Insta posztokat pörgetnéd, tanulj nyelveket! Mutatjuk azokat az ingyenes appokat, amelyekkel játszva hozhatod ki magadból a nyelvzsenit. Nyelveket tanulni mindig zsebbe nyúlós ötlet. A magántanár óradíja vagy egy több hónapos nyelvtanfolyam ára alaposan megterhelheti a havi büdzsét, másrészt ezek elég időigényes projektek. Arról már nem is beszélve, hogy a nyelvtanulás egy idő után uncsivá válhat, és hajlamos leszel feladni, amint alábbhagy a kezdeti lendület.

Sokkal könnyebb a helyzet, ha letöltesz a mobilodra egy ingyenes nyelvtanuló alkalmazást, amellyel bárhol és bármikor fejlesztheted a szókincsed, a kiejtésed és a nyelvtani készséged. Ja, és közben szuper játékélményben lehet részed.


Azt persze nem ígérjük, hogy a következő mobilappoktól hipp-hopp 10 nyelven beszélő nyelvtudorrá válsz, de tutira meghozzák a kedved a nyelvtanuláshoz és ha a metrón, buszon vagy vonaton van 10 szabad perced, akkor azt töltheted a nyelvtudásod tökéletesítésével.  

Többnyelvű pörgés a Duolingoval
A Duolingoval egyszerre két nyelvet tanulhatsz. Világszerte több mint 100 millióan használják, mert olyan, mint egy jó sorozat – gyorsan függővé tesz, mivel állandóan magasabb szintre akarsz majd lépni, szóval nehéz lesz abbahagyni. Kapcsold össze a Facebookkal, versenyezz a haverokkal, és pár napon belül kiderül, ki lett pengébb az adott nyelvből! 


A letöltés után állítsd be azt a nyelvet, amelyet szeretnél megtanulni, és egy másikat, amit már legalább alapszinten ismersz. Kezdőként ez lehet a magyar is, ám alaposan megdobja az adrenalinszinted, ha párhuzamosan két nyelven pörgeted az agyad (és egyik sem az anyanyelved). 

A Duolingoval extra sebességgel fordítasz majd egyik idegen nyelvről a másikra, közben simán elsajátítod a nyelvek közötti villámgyors váltás készségét, plusz a hallás utáni megértésben is nagy spíler leszel. A kiejtésed szintén fejlődni fog, mert a Duolingo a játék során felolvassa neked a kifejezéseket, amelyeket hangosan meg kell ismételned – egészen addig fog kattogni, amíg nem lesz tökéletes. 

Szókincs-tuning a Memrise-zal
A Memrise egy zseniális alkalmazás, ha szeretnéd bővíteni a szókincsedet. Összesen 186 nyelvet tanulhatsz vele (bizony, még a mandarint is, ha bírod a kihívásokat). A Memrise már a nevében is utal arra, mekkora hangsúlyt kell fektetni a memorizálásra: az alkalmazás fő fegyvere az állandó ismétlés, így vésődnek be az új szavak a memóriába. A Memrise agyafúrt gyakorlójátékkal segít abban, hogy a friss szavak hosszú időre rögzüljenek bennünk, például körülír egy idegen nyelvű kifejezést, és négy lehetőségből kell kiválasztanod a jó megoldást. 

Rengeteget tanulhatsz a mások által feltöltött anyagokból – a Cambridge és más egyetemek is értékes tananyagokkal gazdagították a Memrise tudásbázisát. A Memrise nagyon büszke rá, hogy elérhetővé teszi a felhasználók által generált tartalmakat, így akár te is hozzájárulhatsz a fejlesztéséhez. Ennél az alkalmazásnál is bejelölheted az ismerőseidet, akikkel simán versenyezhettek.Busuu-járás: közösségi hálózat és anyanyelvű gyakorlás

Persze már olyan alkalmazás is létezik, ami próbára teszi a profi nyelvtanulók képességeit. Az app a nyelvtanulók Facebookja, mert a felületen 70 millió anyanyelvű felhasználóval ismerkedhetsz meg, és a legváltozatosabb témákról cseveghetsz velük. 

Ez azt jelenti, hogy a Busuu az előző két appnál jóval időigényesebb projekt, viszont gyorsabb fejlődéssel kecsegtet, és új ismerősöket is találhatsz vele a különböző nyelvterületeken. Az alkalmazás bizonyos funkcióinak használata fizetős, azonban ingyenesen próbálhatod ki, és már ebben a szakaszban is rengeteget fejlődhetsz.


A nyelvtanulós alkalmazások mellett azért néha less rá a FUNDER appjára is, hiszen naponta kerülnek fel új és izgalmas, ráadásul ingyenes programok és szórakozási lehetőségek!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőaug


-->