Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

TE MELYIK APOKALIPSZIST VÁLASZTANÁD?


2012-ben megúsztuk a maja apokalipszist, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lesz világvége. Hétről hétre egyre eszelősebb forgatókönyvek bukkannak fel az armageddonról.

Vízözön, tűzeső, kozmikus káosz: mondd, te mit választanál?

 

Nukleáris tél és jégkorszak: a természet visszavág

Elkezdted már az atombunker betonozását, és betáraztál pár évtizedre tartalék kajával? Ha komolyan vesszük az atomháború fenyegetését, akkor ezen érdemes elgondolkodni! Egy atomháború pusztító tűzözönt és radioaktív sugárzást jelentene. Olyan sötét  felhőzet alakulna ki, amely blokkolja a napfényt. Képzeld el: 30 fokkal dermesztőbb a Föld hőmérséklete, és a nyakunkon az új jégkorszak.Na ilyenkor jön kapóra egy jó kis atombunker!

És a szupervulkánoktól sem érezhetjük magunkat biztonságban, hiszen a durvább ökológiai jóslatok szerint bármikor kaphatunk a nyakunkba egy kiadós magmatengert. A szupervulkán a sima tűzhányó felturbózott verziója: eszelős mennyiségű izzó magma fortyog benne időzített bombaként, ami kitöréskor a felszínre kerül. Mi lesz, ha egyszerre több szupervulkán is tombolni kezd? Pusztító lávatavak keletkeznek, és a kilövellő kéngáz megakadályozza, hogy a napfény lejusson a Föld légkörébe. Ez a nukleáris télhez hasonlóan kellemetlen időjárást okoz. Súlyos csapást mér a mezőgazdaságra, elpusztulnak az állatok, az emberiség pedig az éhhalál küszöbére kerül … Szerencsére nem valószínű, hogy a vulkánok egyszerre támadjanak. Vannak ennél reálisabb fenyegetések is.  

Járvány, gamma, aszteroida

Spanyolnátha, himlő, pestis, ebola, kolera, madárinfluenza… A bolygón végigsöpört már néhány olyan járvány, ami megtizedelte az emberiséget. Egy teljesen új, világméretű járvány a legvalószínűbb apokalipszis, és ez tényleg tömeges pusztuláshoz vezethet. Megjelenhet egy olyan betegség, amely ellen nem tudunk megfelelő oltással védekezni. Az oltásellenes mozgalmak különösen kedveznek egy rég elfeledett járvány újbóli dühöngésének. És még nincs vége…Bármikor felrobbanhat egy csillag, ami villámgyorsan mindent beszippantó fekete lyukká alakul.Ez azért para, mert ilyenkor erőteljes elektromágneses gamma-sugárzás szabadul fel, ami a földi elektronikus berendezések (autók vezérlése, mobilok, internet) működését egy pillanat alatt tönkreteheti. Ha a csillagászok nem észlelik időben, egy óriási aszteroida vagy kisbolygó is becsapódhat a bolygónkba, amely minden életet elpusztít a Földön.Szerencsére erre kicsi az esély, mert a 21. században már olyan lézer pontosságú eszközeink vannak, amelyekkel idejében észrevehetjük az ilyen fenyegetéseket. Ennél gigászibb krízis is adódhat: mi van, ha az egész univerzum kerül veszélybe?  

Kozmikus crashtörténetek

A vadabb armageddon-elméletek szerint a világegyetem elveszítheti a stabilitását. Kialakulhat egy hatalmas alternatív univerzum, amely fénysebességgel tágul, és villámgyorsan megeszi a miénket reggelire. Egy még elborultabb teória szerint pedig a Big Freeze, a Nagy Fagyhalál okozza majd az univerzum végét. Az égitestek egyszer annyira eltávolodnak majd egymástól, hogy az univerzum elképesztően lehűl. Kialszik a csillagok fénye, és mindennek vége? Reméljük, nem! A tudósok szerint minden egy Nagy Bummal kezdődött. Egy elképesztően kis pontból kirobbant a tér, az idő és mindaz, amit ma világegyetemnek nevezünk.Azóta az univerzum folyamatosan tágul, ám ez sem tart örökké. Eljön az idő, amikor a világegyetem önmagába roskad a Nagy Reccsben (Big Crunch), és megint egy forró, gyűszűnyi szingularitásmag lesz belőle. Míg ki nem robban belőle egy újabb különleges világ…  

A Jelenések Könyvétől kezdve Nostradamuson át már rengetegen fogalmaztak meg a világvégéről szóló sötét próféciákat, amiket eddig mégis megúsztunk. Te se aggódj az armageddon miatt, inkább figyelj a környezetre, és persze keress egy neked való bulit a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->