Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

TERVEZD MEG A FÉLÉVED!


Készíts átfogó checklistet arról, mikor mit kell elintézned (diákigazolvány-matrica, beiratkozás, tárgyfelvétel, stb.). Nyári szünet után visszatérni az egyetemi életbe egy valóságos rémálom, de minden egyszerűvé válik, ha megteszed a szükséges előkészületeket.

Az időzítés fontossága
Néhány csoporttársad lazán és magabiztosan lavírozik a zéhák, vizsgák és beadandók között, te meg elveszel a feladatok tengerében? A siker titka az ütemezésben rejlik: minél tudatosabban készülsz az előtted álló időszak küzdelmeire, annál könnyebben veszed majd a felmerülő akadályokat. Mikor kezdődik a vizsgaidőszakod? Mikorra kell megírnod az első zéhát a legzúzósabb tárgyadból? Időzíts időben, és nem érhet meglepetés!Derítsd ki a félévi menetrendet, a vizsgaidőszak kezdetét, hogy elég idő jusson a feladataidra! A lézer pontosságú időzítés segít abban, hogy időben végezz a dolgaiddal, és mindenre elég energiát fordíthass.
Legyen egy checklisted!
Az egyetemi időszak elején úgy érezheted, hogy beránt a feladatok örvénye, ám egy jó feladatlistával kezelheted a helyzetet. Írj részletes listát, és gyorsan átlátod azt, ami előtte káosznak tűnt!Ha pontosan tudod, mikor kell elkezdeni a tárgyfelvételt, akkor nem fogsz lecsúszni az érdekes szemináriumokról, és tényleg bekerülhetsz a legizgalmasabb előadásokra. Egy ütemtervvel a kezedben nem fogsz órákon át hosszú, kígyózó sorokban várakozni a diákigazolvány matricájára, mert előre kiderítheted, mikor érkezik, és már korán reggel beállhatsz a tanulmányi osztály ajtajába, hogy megúszd a tömeges inváziót.

Szövetkezz a csoporttársaiddal!
Az első napokban talán még nincs akkora tempó, azonban pár hét múlva ráébredsz: megkezdődött a nagy visszaszámlálás, és hamarosan a nyakadon lesznek a vizsgák. Ne izgulj: lazán megelőzheted a vizsgaparát! Szervezz egy szupercsapatot, akikkel együtt készülhetsz, és megoszthatjátok egymással a jegyzeteket.Ismerkedj meg minél több olyan csoporttárssal, akikkel élmény együtt tanulni és bulizni, így máris közelebb kerülhetsz a céljaidhoz. Egy ilyen csapatban fényévekkel könnyebben megy a tanulás, mert ösztönzitek egymást a szuper teljesítményre. Lehet, hogy a húzósabb tárgyakból elsőre végtelennek tűnik a szakirodalom, de közösen átbeszélve a leghomályosabb kérdések is kristálytisztává válhatnak – és utána máris bátrabban sétáltok majd be a vizsgáztató prof ajtaján!

A félév kezdete kiváló alkalom arra, hogy felvedd a tempót, és megalapozd a sikeres zéhákat, vizsgákat. Keress szuper bulikat a FUNDEREN, hogy a bulik terén is beinduljon az élet!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->