Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

TIPPEK A HÁZIMUNKA MEGKÖNNYÍTÉSÉRE


Amíg nem takarítod ki a szobádat, nem mehetsz sehová! - hallottad gyerekkorodban. Ezen a héten te takarítasz! - hallod manapság lakótársaidtól vagy szüleidtől. A rendmániások szűk csoportjától eltekintve a házimunka olyan dolog, amit senki sem szeret csinálni. Most megmutatjuk azokat a kis trükköket és apróságokat, amelyekkel minimálisra csökkentheted az elvégzendő házimunka mennyiségét!HA RÁSZÁRAD, RÁFÁZOL

Tudjuk, hogy a főzés és a kaja elkészítése önmagában is megterhelő feladat. Nem beszélve az evés iránti égető vágyadról, amikor elkészül az étel. Ugyanakkor bölcs lépés, ha egy kicsit visszafogod ösztöneidet, és étkezés előtt rögtön elmosod, vagy legalább beáztatod, leöblíted a konyhai eszközöket. Így megspórolhatod magadnak a rászáradt ételmaradékokkal való végeláthatatlan küzdelmet, és pikk-pakk visszakerülhet minden a helyére. Ugyanez igaz étkezés után, amikor a kajakómával kell élet-halál harcot vívnod. Ha pár percre legyőződ magadat, és gyorsan leöblítesz mindent, akkor később pillanatok alatt el tudod majd mosni a tányérokat és evőeszközöket.  

TEDD VISSZA A HELYÉRE!


A kupi túlnyomó része úgy keletkezik, hogy egyszer használunk valamit, majd egyszerűen nem rakjuk vissza a helyére. A cuccok csak gyűlnek és gyűlnek, a rendrakást pedig addig halogatod, amíg már-már barlanglakókéra hasonlít az otthonod. Ne szúrj ki magaddal! Ha már nem kell valami, amit elővettél, akkor azonnal tedd vissza a helyére!ÁGYAZZ BE FELKELÉS UTÁN!

Most nem fogsz nekünk hinni, de mégis azt mondjuk: próbáld ki! Szinte hihetetlen, hogy egy ilyen jelentéktelennek tűnő apróság milyen nagy változásokat tud hozni az életedbe. De gondolj bele! Ha felkelés után az az első dolgod, hogy valamit szépen rendbe raksz, akkor idővel automatikusan kialakul benned a szokás, hogy néhány perces rendrakó cselekvéseket eszközölj. Például, hogy összeszedd a koszos zoknikat vagy ruhákat (ez is max. két perc, nemde?). Nem is beszélve arról a felemelő érzésről, amikor hazaérve a rendezett ágyaddal találkozol.
 

CIPŐBEN BELÉPNI TILOS!
 

Követeld meg mindenkitől - és magadtól is - hogy vegyék le a cipőjüket a bejáratnál. Egy alkalommal szinte észrevehetetlen a cipőkkel bevitt kosz, de ha napról napra gyűlik, egy-két hét alatt úgy néz ki majd a padló, mint az utcai járda.

FOLT? TÖRÖL! FOLT? TÖRÖL!


Miként a rendetlenség nagy része abból adódik, hogy nem teszed vissza rögtön a helyükre a dolgokat, a kosz többsége is így keletkezik. Ha berobbant a mikróba a kaja, frissen egy perc alatt letörölheted. Ha rászárad, akkor sok sikert! Ugyanez a helyzet a tűzhellyel, az asztallal, a csempével, a parkettával, és minden más felülettel is.KUKÁT MINDEN HELYISÉGBE!
 

A rendetlenség kisebb, de idővel igen zavaró része úgy gyülemlik fel, hogy egyszerűen elfelejtünk kidobni ezt-azt. Kibontjuk a fogkrémet, de a dobozát otthagyjuk a fürdőben. Veszünk egy új töltőkábelt a telefonunkhoz, a csomagolását pedig az íróasztalon hagyjuk. Új zoknik? Szuper! A címke pedig máris a földön heverészik. Tarts minden helyiségben kukát, hogy könnyedén rávedd magad, hogy azonnal kidobd a szemetet!

Amikor pedig kialakítottad ezeket az apró, de hasznos szokásokat, akkor itt az ideje, hogy felvegyél még egy bónuszt a listára, ami nem más, mint a rendszeres megtakarítás!

Ne habozz, keress díjtalan eseményeket a FUNDER-en, a belépőkön megtakarított összeget pedig fektesd a jövődbe, hiszen akár már havi ötezer forintból nyithatsz egy lakásszámlát, és folyamatosan kamatoztathatod a saját lakásodra félretett pénzedet! Hát nem lakhatsz örökké albiban vagy a szüleidnél, nem igaz?            

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->