Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

TIPPEK LEÉGÉS ELLEN, AVAGY SPÓROLJ OKOSAN!


Tejfölös kiflin élsz hónap végén, mert megint nem sikerült beosztanod a pénzed? A spórolás művészet, de van egy jó hírünk: tanulható! Elég beépíteni a napi rutinodba pár egyszerűen kivitelezhető szokást, és máris ezresekkel beljebb leszel. Kezd el most kitanulni a takarékoskodás mesterségét! Mutatjuk, hogyan érdemes.Shoppingláz helyett tervezz havi büdzsét!
Besétálsz egy hatalmas üzletbe, ahol első látásra beleszeretsz egy vadi új mobilba, cipőbe, videójátékba, és máris üres a pénztárcád. Ismerős a szitu?Manapság külön szakmák épülnek arra, hogy már a kirakat berendezésével költekezésre buzdítsanak. Ideje, hogy lerázd magadról az impulzus-vásárlás láncát! Vegyél erőt magadon, és ne verd el az összes pénzed a hirtelen jött shoppingláz hevében. 

Csak akkor vidd haza a kiszemelt cuccot, ha az ár-érték arányban is lehengerlőnek bizonyul. A nagyobb üzletekben gyakran vannak leárazások, a kuponnapokról nem is beszélve, így még több ezrest tarthatsz a zsebedben.

Még jobban jársz, ha előre kiszámolod, kábé mennyit kell és lehet költened egy hónapban, és ennek függvényében osztod be a pénzedet. Csinálj egy táblázatot, amelyben pontosan vezeted, mire mennyit költöttél, akkor nem érhetnek meglepetések.

Olcsó buli, kaja és kávé
A bulikon rengeteg pénzt szórsz el, ha nem gondolkodsz előre. Számold ki, nagyjából mennyit akarsz költeni, és csak annyit vigyél magaddal, amennyivel még véletlenül sem pörgeted nullára a havi kasszát.

Nem akarsz a csóróságtól hátast dobni a hónap végén? Akkor a drága kifőzdék és gyorséttermek helyett otthoni főzéssel oldod meg a kaja kérdését. Ez még ütősebb program, ha valamelyik barátoddal/barátnőddel közösen ragadtok fakanalat. Napi két-három kávét bedobsz, hogy az órákon agyilag és fizikailag is a maximumon legyél? Totál pénzkidobás! Főzd meg inkább otthon! Csak egy termosz kell, és már mehetsz is. Miért fizetnél ezért másoknak, semmi értelme!

Közlekedj okosan!
Felesleges bérletre pazarolni a pénzed! A keményvonalas spórolók egy árva petákot sem feccölnek olyan úri hóbortokra, mint a tömegközlekedés, inkább felpattannak egy menő bringára. 

Ha pedig városhatárokat átívelő útra készülsz, ott a telekocsi, ami olcsóbb és kényelmesebb is, mint a busz vagy a vonat.A diákod aranyat ér
Kedvezőbb áron juthatsz be vele számtalan helyre, legyen az mozi, színház vagy jégkoripálya. Ráadásul egy csomó szórakozóhely van, ahol diákkal olcsóbban bejuthatsz. 

És ez még semmi: a FUNDEREN csak olyan programokat találsz, melyekre semmit nem kell költened. Nézted már, a héten milyen élményekben lehet részed ingyen?

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Tetszett, amit olvastál? Ezek is érdekelni fognak!

 
Programkeresőjún


-->