Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

Tíz tipikus lakótárs


Az albérletben gyakran olyan emberekkel kell együtt élned, akikkel egyébként magadtól nem költöznél össze, hiszen nem is ismered őket. Ebből kisülhet jó és rossz is, viszont kétségtelen, hogy a lakótársaknak is vannak tipikus esetei. Mi pedig nem is akarunk ítélkezni, csak megmutatjuk, hogy melyek ezek.

1. A Partiarc
 
 

Ő az, aki bármilyen szakra is jár, már biztosan a második diplomájára hajt, mert a mester már rég megvan partizásból. Neki minden nap hétvége, és mindig van mit ünnepelnie. Állandóan rá kell szólni, hogy van, aki aludni is szeretne, de ő hűséges eb módjára mindig visszatér bekopogni hajnal kettőkor, hogy nincs-e kedved inni egyet.

2. A Passzív-agresszív

Képtelen a problémáit szemtől szemben megbeszélni vagy egyáltalán közölni veled. Amikor találkoztok mindig normálisnak tűnik, átlagosan kedves, viszont több üzenetet hagy a hűtőn, a szobaajtódón, a konyhában és az ebédlőasztalon, mint amennyi aggódó SMS-t kapsz a szüleidtől egy egész évben. „Megint kint hagytad a...”, „A múltkor hazaértem, és...”, „Jó lenne, ha máskor előre szólnál, ha...” és ehhez hasonló üzenetekkel próbál rábírni, hogy ugyan éld már úgy az életed, ahogy neki jobban tetszene.

3. A TisztaságmániásAz alap, hogy megszervezi a takarítást, kijelöli a hetest és naplózza a tevékenységeket, hogy minden megfelel-e szigorú követelményeinek a közös helyiségekben. De ez persze nem elég neki, hiszen ő a szobádat is csekkolni akarja, és amikor meglátja a pár zoknit az ágyad mellett és az üres vizes flakont, teljesen kiborul. Te jó ég, csak nehogy ott hagyj valahol egy mosatlan tányért... inkább a halál.

4. A Szellem

Még a beköltözés napján láttad, de azóta nem vagy benne biztos, hogy egyáltalán létezik-e. Nem látod hazajönni, sem elmenni, mert szinte sosincs otthon. Mondjuk, ez még egy egész szerencsés eset.

5. Az Ingyenélő„Bocsi, kölcsönkérhetem azt a szuper felsődet... csak ma estére, eskü!” „Nem baj, ha megint elkérem a (bármit amire szüksége van, és neked van)?” Szinte biztosra veszed, hogy a lakótársadnak gyakorlatilag semmi sem a sajátja, amit használ. Ő inkább mindig kölcsönkér valamit, aztán már csak azt veszed észre, hogy a cuccaid fele az ő szobájában van.

6. A Plusz Egy Fő

Igazából sosem kötött szerződést, senki sem kérdezte meg tőled, hogy szívesen látnád-e minden nap, de valahogy mégis olyan érzésed van, mintha ott lakna. Ha pedig ketten laktok az albérletben, akkor még rosszabb, hiszen még a gyertyát is tartanod kell. Persze az egész a lakótársadnak köszönhető, aki szépen csendben beköltöztette a pasiját/csaját hozzátok.

7. A KajatolvajElőször azt hiszed, elfelejtetted, hogy megetted azt a zacskó chips-et. Később már azt gondolod, súlyos memóriazavarokkal küzdesz, hiszen valahogy mindig úgy emlékszel, több tejet hagytál a dobozban. Persze, igazából a lakótársad az, aki ellentétben az ingyenélővel, nem is kérdez, csak „csipeget”.

8. A "Feljössz hozzám?" típus Ő most ugyanaz, mint a múltkor volt? Hogy is hívják? Most kimerjek menni? Ezek és ehhez hasonló kérdéseken pörögsz minden áldott nap, hiszen a lakótársadnál tuti mindig van valaki. Ráadásul mindig más. Mire képbe kerülnél az egyikkel, egyből jön egy új. Gyakorlatilag mindenkit felhív hozzátok, akivel egy kézfogásnál közelebbi kapcsolatba kerül, legyen szó barátról, pasiról, barátnőről, ismerősről vagy kollégáról, az fix, hogy áthívja.

9. A Semmittevés királyaValójában fogalmad sincs, hogy egyáltalán miből fizeti az albérletet. Vagy egyáltalán, hogy mit csinál, mert a legtöbbször egyszerűen semmit. A biológiai szükségletei miatt időnként ráveszi magát, hogy kimozduljon a szobájából a konyháig vagy a mosdóig, de persze rendet rakni maga után már sosincs „ideje”.

10. A Legjobb Lakótárs

Amikor összeköltöztetek, azt hitted szuper, hogy lesz egy jó fej lakótársad, aki törődik veled. Aztán kezdett fura lenni, hogy minden nap megkérdezi hogy vagy, milyen volt a napod. Amikor lemész a boltba, hirtelen neki is akad vásárolni valója. Ha esetleg főzőcskézel, neki éppen van egy fél üveg megbontott bora, amit nem tud egyedül meginni. Aztán már azon gondolkodsz, hogy most te őrültél meg, vagy tényleg mindenhova követ téged. Ne aggódj, talán egy háziállat segíthet...

Kikészített a lakótársad és lécelnél otthonról valami jó kis programra? Esetleg pont, hogy a lakótársaddal mennél? A FUNDER-en mindkét esetre rengeteg ingyenes szórakozási lehetőséget találsz!  

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Tetszett, amit olvastál? Ezek is érdekelni fognak!

 
Programkeresőjúl


-->