Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

TÚLÉLŐTIPPEK A FESZTIVÁLSZEZONRA


Everness, EFOTT, Volt, Sziget… - a legmenőbb nyári fesztiválokig már csak párat kell aludni, úgyhogy eljött az ideje a készülődésnek! Így elkerülheted azokat az apró nyűgöket, amelyek könnyen meghackelhetik a partyt.

Ha nem vigyázol, könnyen napszúrást kaphatsz. Ne a legjobb cipődet vidd magaddal az esővel, sárral támadó többnapos vadulásra. És az is klasszikus hiba, ha a telód és a pénztárcád a zsebedben tartod, mert tánc közben könnyen elveszítheted őket!

Légy a magyar zenei fesztiválok Bear Gryllse! Ismerj meg minden trükköt és fortélyt, amivel túlélheted és még élvezetesebbé teheted a több napig tartó bulit!Kondi, sátrazás és hasitasi
Elsőre mosolyogsz rajta, ám a fesztiválok túléléséhez bizony kiváló kondiban kell lenned.Egy 4-5 napos Volt, 3 napos Bánkitó vagy az egy hetes Sziget alaposan próbára teszi a szervezeted, mert nem fogsz sokat aludni és az is borítékolható, hogy rendesen belemerülsz majd a mulatozásba. Akkor járathatod a csúcsra a fesztiválos túlélőképességed, ha a party előtti időszakban többet mozogsz, rágyúrsz az állóképességed erősítésére, és alaposan kialszod magad, hogy bírd a hosszú és forró éjszakákat. 

Naná, hogy kell egy masszívabb sátor, amit érdemes a zuhanyzó közelében felállítani (persze nem közvetlenül mellette, mert akkor a sok víztől tutira elázik). Figyelj a rögzítésére, hogy még egy kisebb forgószél se tudja megingatni! Azonban hiába van sátrad, egy kiadósabb zuhé esetén minden tocsogni fog, amit odabenn tartasz. Kivéve, ha viszel magaddal pár nagyobb zsákot, és abban tárolod a cuccaidat, amelyek így garantáltan megmenekülnek a ronggyá ázástól. A durvább viharok bármikor lecsaphatnak, így érdemes magaddal vinni egy esőkabátot is, hogy egy kíméletlen égszakadás se szegje kedvedet.

Apropó vihar: ha nagy vihar közeledik, figyeld a szervezők utasításait, ők segítenek abban, hogy balesetmentesen találja meg mindenki a helyet, ahol át lehet vészelni a rossz időt. 

Sokan azon stresszelnek, hogy ellopják a sátorból a mobiljukat és a pénztárcájukat. Szintén elég kockázatos, ha ezeket a farzsebedben tartod, mert a nagy tánc közben simán elveszítheted őket.

Mi a megoldás? A hasitasi, ami manapság egyre kúlabb cuccnak számít, és nehezen találnánk ennél biztonságosabb értékmegőrzőt egy fesztre. A csajok kipróbálhatják a merészebb fekete szegecses verziókat, és vannak lopásbiztosabb, vállon hordható változatok is.

Túlélő sportcipő és kánikula-menedzsment
Kulcskérdés, milyen cipőben nyomulsz a fesztiválon. A Balaton Sound izzó betonján azonnal érezni fogod, milyen ciki, hogy nem vittél magaddal papucsot, de más partyra tényleg csak olyan lábbelit vegyél fel, ami takarja a lábad, különben egy jó kis megfázás vár rád (és igen, a magassarkú is felejtős, mert a tocsogó sárban nem sokra mész vele). Egy jó kis éjszakai bulihoz célszerű a lábfejed mindenhol fedő, kiválóan szellőző sportcipőt választani, azzal egyetlen fesztiválon sem lősz mellé. Ne a legjobb cipődben indulj a többnapos kalandokra, mert az könnyen tönkremehet a tömegben vagy a szakadó esőben.

A viharok mellett a fesztiválok másik nagy ellensége az izzó napsütés, amitől könnyen napszúrást kaphatsz. A pokoli kánikula komoly kihívást jelent a szervezeted számára, ezért különösen fontos, hogy minél többet legyél árnyékban, szerezz egy menő sapit, és igyál minél több folyadékot (de ne csak alkoholt). Az meg alap, hogy van egy trendi napszemüveged:


Ha nagyon kóvályogsz a hőségben, akkor azonnal keresd fel az orvosi sátrat, ami minden nagy fesztiválon van. Ott nyomban segítenek, hogy jobban érezd magad!

Bónusz tipp: Előre vedd meg a jegyed vagy fesztiválbérleted, mert idegőrlő lesz, ha a helyszínen, a tikkasztó kánikulában kell beszerezned ezeket. És ha már jó előre megvetted a belépőket vagy a bérletet, akkor csekkold, hogy tényleg nálad vannak-e, mielőtt fejest ugranál az év legnagyobb bulitengerébe!

A fesztiválokig még kell párat aludni, azonban már most hangolódhatsz rájuk néhány ingyenes bulival a FUNDEREN!

Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjúl


-->