Belépés

vagy
Elfelejtett jelszó
Még nem regisztráltál?

regisztrációelfelejtett jelszó

Erre az email címre küldjük ideiglenes jelszavadat.

 
Cikkek

VITÁZHATSZ, DE CSAK OKOSAN!


Néha a legjobb kapcsolatban is felizzik egy-egy parázs vita, amelyeket nehéz nyugisan átvészelni. A vita hevében sokan nem tudják visszafogni magukat, és egymás szavába vágnak, vadul gesztikulálnak, kiabálnak.

Ennél eggyel rosszabb, ha személyeskedsz is, és régi sérelmekkel bombázod a szerelmed. Őszinteséggel, egy kis odafigyeléssel azonban rengeteget tehetsz azért, hogy csillapítsd a harc lendületét, és ismét közelebb kerüljetek egymáshoz. 

Mutatjuk, hogyan lesz a drámából békés beszélgetés!Döbbenetes, mégis igaz: a legtöbb kapcsolat azért fut zátonyra, mert a páros tagjai nem tudnak zökkenőmentesen kommunikálni egymással. Ebből alakulnak ki a sokszor durva szakításhoz vezető, kapcsolatgyilkos viták.  Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyekkel ezekben a nehéz helyzetekben is feloldhatod a feszültséget!

Felejtsd el a régi sérelmeket!
Egy hosszú, éveken át tartó kapcsolatban már-már törvényszerűen bukkannak fel hullámhegyek és hullámvölgyek. Egy hirtelen kirobbanó, szenvedélyes vitában olykor elveszítjük a kontrollt, és gyakran a régi sérelmek is felszínre kerülnek, legyen szó a párok érzelmeiről, a családjaikról, a barátaikról vagy bármilyen más témáról. A hirtelen indulattól vezérelve sajnos rengetegen tépik fel az ezeréves sebeket, ezzel pedig akkora károkat okozhatnak egymásnak, hogy a kapcsolat is rámehet. Próbálj uralkodni magadon az ilyen haragtól izzó szituációkban, és ne vágj olyan régi bűnöket meggondolatlanul a párod fejéhez, amit később megbánnál. Ezek a bántó szavak nem javítanak a helyzeten, inkább a még hevesebb cirkuszolás és a szakítás felé sodornak titeket.

Figyelj oda a párodra!
Állandóan a szerelmed szavába vágsz, ha vitára kerül a sor? Ez azért gáz, mert ezzel azt üzened neki, hogy elképesztően türelmetlen vagy és egyáltalán nem érdekel téged az ő véleménye. Pedig a párbeszédnek éppen az lenne a lényege, hogy meghallgasd, mélyebben megértsd a másik felet, és közös megoldást találjatok a problémáitokra. A legkomolyabb vitákat is lecsendesíti, ha meghallgatod a másik felet, cserébe ő is végighallgat majd téged. 

Légy türelmesebb, és egy zűrösebb összecsapásban is hallgasd meg a szerelmed, mert ez az első lépés, ami a konfliktusok tisztázásához vezet.

Légy őszinte, nyílt, és ne bólogass mindenre!
Volt már olyan, hogy egy kiadósabb veszekedés után szóba sem akartál állni a szerelmeddel, csak szúrós szemekkel méregetted vagy rá sem néztél? Ez azért rossz válasz egy konfliktusra, mert a közöny a pszichológusok szerint még a gyűlöletnél is rosszabb reakció. Gondolj bele, mit érezhet a párod, ha egyetlen mondatára sem reagálsz, és teljesen figyelmen kívül hagyod! Ez csak növeli a közöttetek lévő szakadékot, ahelyett, hogy közelebb kerülnétek egymáshoz, és végre kibékülnétek. Ennek érdekében válaszolj mindenre nyíltan és őszintén, hogy rendeződjenek a dolgaitok.

Az sem jó, ha egy konfliktusban bólogatsz, és mindent ráhagysz a másikra. Csak még jobban felidegesíted vele, esetleg lerázásnak érzi majd az egészet. Teljesen normális, ha bizonyos témákban különbözik a véleményetek, hiszen más emberek vagytok, nem gondolkodhattok mindenről ugyanúgy. Mindig mondd el a véleményed, és tereld abba az irányba a beszélgetést, hogy ismét közelebb kerüljetek egymáshoz, mert a kapcsolat fontosabb, mint bármilyen vitás kérdés. 

Sikerült elsimítani a köztetek dúló vihart? Akkor lazuljatok együtt egy szuper ingyenes bulin! És hol találhatsz ilyen progikat? A FUNDEREN!


Fun volt a posztunk? Akkor ne maradj le a többiről sem!
Add meg az e-mail címed, és heti egyszer elküldjük a FUNDER legjavát!

Ide küldjétek:
 
Programkeresőjún


-->